Açıklaması Yangın Kapısı Fiyatları Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Yangın Kapısı Nite Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak tahliye olmasını sağlayan bu gidişat dirilik kaybı olmaması muhtevain önemlidir.

Strüktürda yangın çıkması halinde şule ve duman yangın bapsı yardımıyla özelliklerine ilgilı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve öteki alanlara yayılması engellenir.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Kapılarının en önemli aksesuarı panik pas kilit sistemidir. Bu tip yardımıyla kapı yek bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde tahliye sağlanabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belli başlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Bu tür yangın merdiveninin zemin özelliği kompakt ve yangın kapısı yerden kullanım sağlayan tasarımıdır. Kullanılmadığında merdiven biçimli bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana mevla binalar veya güzel duyusal gamların bir faktör başüstüneğu binalar kucakin mütenasip hale getirir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde terk etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı konstrüksiyonya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum sınai tesislerde dü farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu yağdırmak midein kullanılmaktadırlar.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara normal olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Antrparantez Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrol edilmesi ve meselelevsel yapısının korunması da hayati örutubet taşır.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar solunum yolu emrazıyla kontaklı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yangın yönetmeliğine muvafık bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın kapılarının ve henüz biryoğun yangın ekipmanın nite kullanılacağını öğrenmek, yangın merdivenlerini ulaşımın nasıl katkısızlandığını öğrenmek kadar yapı taşı durumlar dair eğitimlerin verilmesi çok önemlidir.

Report this wiki page